Čili troškinio laikas – kai vėsu. Kai trūksta saulės ir šilumos, norisi karštį sukeliančio maisto. Toks ir yra čili troškinys. Valgykite užkąsdami tortilija ar skrebučiais su česnaku.

Gaminimo eiga

1. Puode ant aliejaus pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir čili pipirą, suberkite maltą aitriąją ir saldžiąją papriką. Pakepkite kelias minutes, kol prieskoniai paskleis aromatą.

2. Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir maišydami pakepkite dar apie 5 minutes, kol paprika suminkštės. Tuomet sudėkite maltą jautieną ir maišydami kepkite apie 5 minutes, kol mėsa gražiai apskrus.

3. Į puodą supilkite konservuotus pomidorus su skysčiu, sultinį arba vandenį, įdėkite pomidorų pastą, džiovintą mairūną, cukrų, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinį užvirkite ir uždengę puodą troškinkite apie 30 minučių, vis pamaišydami.

4. Galiausiai, sudėkite pupeles ir kukurūzus ir pavirkite dar 10 minučių, galite įpilti vandens ar sultinio, jei troškinys atrodo per tirštas.

5. Išvirusį čili troškinį palikite pastovėti 10-15 minučių, skanaukite pagardintą grietine ir smulkintais žalumynais, tarkuotu sūriu, užkąsdami tortilija ar skrebučiais su česnaku.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai