Ši čili sriuba – aštresnio skonio. Tiršta, soti, kandanti – tokia, kokia ir turi būti ši sriuba. Čili sriuba patiekitę apibarstę tarkuotu fermentiniu sūriu.

Gaminimo eiga

1. Svogūną pjaustome pusžiedžiais. Česnaką susmulkiname. Nupjauname čili pipirų galiukus, perpjauname pusiau, išimame sėklas ir susmulkiname. Iš saldžiosios paprikos taip pat išimame sėklas ir supjaustome kubeliais.

2. Jeigu naudosite šviežius o ne konservuotus pomidorus, juos reikės nulupti, supjaustyti kubeliais ir pamaigyti šakute ar mediniu grūstuvu.

3. Į puodą pilame truputį aliejaus, beriame svogūnus ir kepiname kol suminkštės. Dedame pjaustytus čili pipirus, dar pakepiname ir į puodą dedame jautienos faršą. Pamaišant kepiname 4-5 minutes, beriame druską, prieskonius, saldžiąją papriką. Viską išmaišome ir dar pakepiname kelias minutes.

4. Pilame konservuotus arba šviežius (smulkintus) pomidorus. Pilame sultinį (0,5-1 litro, priklausomai kokio tirštumo Čili sriubos norite), išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis ant silpnos ugnies apie 20-25 minutes. Baigiant virti dedame smulkintą česnaką ir nusunktas konservuotas pupeles.

5. Čili sriuba patiekiama apibarstyta tarkuotu fermentiniu sūriu.

patarimupasaulis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai