Chačiapuris – ypatingas gruzinų virtuvės patiekalas, kurį galite pasigaminti ir savo virtuvėje. Receptas toks nesudėtingas, kad chačiapuris pavyks ir niekada jo nekepusiam.

Gaminimo eiga

1. MANTINGA sluoksniuotą bemielę tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 30 min. Ja išklokite kepimo formą.

2. Ant tešlos dėkite IKI varškę, plėšytą mocarelos sūrį, patrupinkite sūrio grilinimui, tarkuokite česnako skiltelę ir apibarstykite druska ir pipirais.

3. Kepimo formą dėkite į orkaitę įkaitintą iki 170 °C temp. ir kepkite apie 25 min.

4. Ištraukite kepimo formą iš orkaitės ir ant viršaus uždėkite IKI ŪKIS kiaušinius. Kepkite toliau 7–8 min., kol kiaušinio baltymas sutvirtės, o trynys liks dar skystas. Papuoškite petražolėmis.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai