Ingredientai

Miltai 5 stiklinės
Kefyras 0.5 l
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Aliejus 2 šaukštai
Druska žiupsnelis
Cukrus žiupsnelis
Sviestas 5 šaukštai
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.

2. Miltuose padarykite duobutę, į ją supilkite kefyrą, įmuškite vieną kiaušinį ir supilkite aliejų.

3. Tešlą gerai išminkykite, sudėkite į dubenį, jį uždenkite ir pastatykite į šaldytuvą bent valandai laiko.

4. Sūrius smulkiai sutarkuokite, rikotą pertrinkite per tinklelį. Įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite.

5. Tešlą padalinkite į penkias lygias dalis.

6. Iš vieno tešlos gabaliuko iškočiokite pusės centimetro storio apskritimą. Paskleiskite įdarą (įdarą suskirstykite į penkias lygias dalis).

7. Tešlos kraštus sulenkite link vidurio, apverskite ir nestipriai pakočiokite.

8. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

9. Iškeptus chačapurius dar karštus gausiai aptepkite minkštu sviestu.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai