Ingredientai

gelsvapelekio tuno pjausnių 4 vnt.
citrinos sulčių 2 v. š.
saulėgrąžų aliejaus šlakelis
alyvuogių aliejaus v. š.
Kelių susmulkintų česnako skiltelių
maltų šviežių čiobrelių 2 a. š.
druskos 0.25 a. š.
pipirų 0.25 a. š.
Norite pasigaminti subalansuotus pietus ar vakarienę? Išbandykite nuostabaus skonio žuvį – tuną. Tuno skonis yra itin švelnus, o savo tekstūra jis šiek tiek primena lašišą ar paltusą.

Gaminimo eiga

1. Į didelį indą sumaišykite citrinos sultis, aliejų, česnaką, čiobrelius ir ten sudėkite tuno pjausnius. Juos išmaišykite gautame padaže ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Tuomet išimkite tuną iš indo. Jį pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai žuvį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Tuomet iki aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite lašelį saulėgrąžų aliejaus. Kepkite tuno kepsnius iš kiekvienos pusės po kelias minutes. Kepsniams iškepus – pašlakstykite juos citrinos sultimis ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Receptu dalijasi IKI.

Pastabos

* Tunas – ne tik skani, bet ir sveika žuvis. Jis pasižymi omega-3 gerųjų riebalų gausa. Jame randama ir vitamino A, vitamino B6 ir B12. Taip pat teigiama, kad tune yra gausu antioksidantų, todėl tuno vartojimas netgi padeda sustiprinti imuninę sistemą. Be to, tunas dar turi ir labai mažai kalorijų: 100 g tuno galite suvalgyti iki net 30 g baltymų, tačiau kalorijų suvartojate vos 184, todėl ši žuvis puikiai tiks ir metantiems svorį.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai