Ingredientai

Grybai 1 puodelis
Pienas 300 ml
Batonas 3 riekelės
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Pirma pasiruoškite įdarą. Grybus apvirkite 200 ml pieno. Likusiu pienu užpilkite batono riekeles. Išvirtus grybus smulkiai supjaustykite ir apkepkite su smulkiai pjaustytu svogūnu ir lašinukais. Į atvėsusį įdarą sudėkite išmirkusį batoną (nusunkite pieną prieš dedant), pipirų, druskos ir įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite.

2. Bulves nulupkite. Dvi dalis sutarkuokite ir išspauskite, vieną dalį - išvirkite ir sugrūskite. Sumaišykite sutarkuotas žalias bulves su karštomis sugrūstomis. Išminkykite.

3. Padarykite nestorus blynelius, į vidų dėkite įdaro, kraštus užspauskite ir dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. (Į vandenį galite įdėti šaukštą krakmolo, taip cepelinai tikrai nesuirs.)

4. Virkite cepelinus apie 20 minučių. Patiekite su mėgstamu padažu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai