Ingredientai

Krakmolas 1 v. š.
Varškės įdarui:
Grietinė 1 v. š.
Sviestas 1 v. š.
Cepelinai, neabejojame, turi ištikimą gerbėjų būrį. Tik vieni juos įsivaizduoja su mėsa ir niekaip kitaip, kai kitiems gardūs ir su varške. Nežinote, kurie labiau patinka jums? Išvirkite abiejų. Šįkart jūsų dėmesiui – cepelinų su varške receptas.

Gaminimo eiga

1. Varškę pertriname per sietelį, dedame grietinę, kambario temperatūroje palaikytą sviestą, mušame kiaušinį, gardiname druska, pipirais, smulkintomis mėtomis arba peletrūnu.

2. Virtas bulves sugrūdame mediniu grūstuvu, arba sumalame mėsmale.

3. Žalias bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame nuspaudžiame skystį ir leidžiame nusistovėti krakmolui. Tada skystį nupilame, o ant dugno likusį krakmolą dedame į tarkius. Jeigu krakmolo nuo bulvių liko nemažai, papildomai jo dėti nereikia, tačiau jeigu jo mažai, geriau įdėti 1 valgomąjį šaukštą krakmolo.

4. Tarkius sumaišome su virtomis ir sugrūstomis bulvėmis ir gerai išminkome. Jeigu norite, kad cepelinai būtų baltesni, tarkius galima apšlakstyti citrinos cultimis arba įdėti sutrintą C vitamino tabletę.

5. Formuojame cepelinus. Iš bulvių masės rankomis darome 1 cm storumo blynus, dedame varškės įdaro ir sulipiname kraštus. Jeigu tešla kimba prie rankų, sušlapinkite jas vandeniu.

6. Dideliame puode užviriname vandenį. Kad cepelinai tikrai neišsileistų, į vandenį, kuriame virs cepelinai, galima įpilti stiklinėje vandens ištirpinto krakmolo (1 valgomasis šaukštas). Atsargiai sudedame cepelinus, palaukiame kol jie iškils ir nuo to laiko verdame 15-20 minučių.

7. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu.

Skanaus!

patarimupasaulis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai