Ingredientai
„Kitokie cepelinai. Skanūs, gražūs ir lengvai pagaminami. Gaminau cepelinus su kiauliena, bet gardu ir su vištiena, kalakutiena ar kita mėsa. Tinka su grietine, daržovėm ar su grybų padažu“, – rekomenduoja Kristina Naturjevienė, tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė.
Gaminimo eiga
Nulupu ir sutarkuoju bulves (burokine tarka). Imu saują bulvių masės ir spaudžiu rankomis. Taip nusunkiu visą tarkuotą bulvių masę. Skystį išpilu (jo nereikės). Nusunktas bulves dedu į dubenį.
Prie bulvių sutarkuoju pusę svogūno, fermentinį sūrį (burokine tarka), beriu šaukštelį bulvių prieskonių, 0,5 šaukštelio dž. rozmarino (sutrinu pirštais). Viską gerai sumaišau šaukštu. Įmušu kiaušinį ir vėl sumaišau. Bulvių masė paruošta.
Į dubenį dedu maltą mėsą, beriu druskos, pipirų, kalendros, 3 skilteles smulkinto česnako, saują smulkintų šviežių petražolių – gerai sumaišau. Iš mėsos formuoju 6 pailgus kukulius.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių (nebūtinai), patepu aliejumi.
Formuoju cepelinus – galima rankomis formuoti, bet aš formavau maistinės plėvelės pagalba. Ant nedidelio gabalo maistinės plėvelės dedu 2 šaukštus bulvių masės ir išploju nestorą blyną. Mėsos kukulį dedu ant bulvių blyno vidurio ir paėmusi už plėvelės kraštų juos suspaudžiu suformuoju cepeliną. Maistinės plėvelės kraštus paleidžiu ir cepeliną perkelių į kepimo skardą. Taip suformuoju 6 cepelinus.
Kepu įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. („viršus apačia“ be vėjelio).
Skanaus.