Ingredientai

Bulvės 1.5 kg
Druska žiupsnelis
Batonas 2 riekelės
Aliejus 100 g
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite. Po kiek laiko ant indo dugno su bulvių sultimis nusės krakmolas. Skystį nupilkite, krakmolą sukrėskite į bulvių masę.

2. 3 bulves išvirkite ir sugrūskite. Atvėsusias sumaišykite su žalių bulvių tarkiais, pasūdykite.

3. Įdarui virtą mėsą sumalkite. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite, paskui sudėkite mėsą ir dar trumpai pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Batono riekeles išmirkykite piene, nusunkite ir sudėkite į mėsą. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.

4. Iš paruoštos bulvių masės formuokite cepelinus.

5. Suformuotus cepelinus dėkite į įkaitintus riebalus ir apkepkite iš visų pusių. Tada sudėkite į kepimo formą, užpilkite grietine ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą.

6. Patiekite su norimu padažu.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai