Ingredientai

Bulvės 1.5 kg
Druska žiupsnelis
Mėsa virta 200 g
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 1 vnt.
Batonas 2 riekelės
Grietinė 100 g
Aliejus 100 g
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite. Po kiek laiko ant indo dugno su bulvių sultimis nusės krakmolas. Skystį nupilkite, krakmolą sukrėskite į bulvių masę.

3 bulves išvirkite ir sugrūskite. Atvėsusias sumaišykite su žalių bulvių tarkiais, pasūdykite.

Įdarui virtą mėsą sumalkite. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite, paskui sudėkite mėsą ir dar trumpai pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Batono riekeles išmirkykite piene, nusunkite ir sudėkite į mėsą. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.

Iš paruoštos bulvių masės suformuokite žąsies kiaušinio dydžio cepelinus, į vidurį dėkite mėsos.

Suformuotus cepelinus dėkite į įkaitintus riebalus ir apkepkite iš visų pusių. Tada sudėkite į kepimo formą, užpilkite grietine ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą. Patiekite su norimu padažu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla