Ingredientai

Miltai 2.5 puodelio
Cukrus 3 šaukštai
Druska žiupsnelis
Sviestas 3 šaukštai
Vanduo puodelis
Sviestas 2 šaukštai
Grietinėlė 3 šaukštai
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Cukrus 2 šaukštai
Razinos 1 sauja
Riešutai 1 sauja
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Mieles ištrinkite su cukrumi ir keliais šaukštais šilto vandens.

Dideliame dubenyje sumaišykite 1-1,2 puodelio miltų su druska.

Supilkite išsileidusias mieles ir likusį vandenį bei 2 šaukštus sviesto.

Išmaišykite, kad gautumėte vientisą tešlą. Pabaigoje suberkite likusius miltus, kad gautumėte minkštą minkomą tešlą.

Tešlą pasidėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir intensyviai minkykite 5 minutes, kad atsirastų oro burbuliukų. Uždenkite švariu audiniu ir pastatykite šiltai pusvalandžiui.

Kai tešla truputį pakils, ją perminkykite ir padalinkite į 13 gabaliukų.

Suvoliokite kiekvieną į gražų kamuoliuką ir švelniai suspauskite tarp delnų, o viduryje įspauskite duobutę.

Uždenkite rankšluosčiu ir vėl padėkite pusvalandžiui šiltai, kad pakiltų.

Pasiruoškite įdarą: varškę sutrinkite su lydytu sviestu, cukrumi ir grietinėle. Suberkite razinas, smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite.

Kai tešla pakils dvigubai, pagilinkite duobutę ir įdėkite po šaukštą įdaro.

Iištepkite viršų plaktu kiaušiniu ir kiškite bandeles į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę.

Kepkite apie 15-20 minučių arba kol švelniai paruduos.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai