Ingredientai
„Kiek išbandyta čeburekų receptų – nuo paprastų iki mandriausių – bet pagal šį receptą išeina nuostabūs. Taip ranka ir tiesiasi prie dar vieno, dar vieno. O gaminimas labai paprastas. Pasidalinsiu dviem gudrybėmis, kur slypi visų taip mėgstamų čeburekų paslaptis!Pirma gudrybė. Pagamintą čeburekų tešlą trankykite kočėlu apie 5–10 min. – tada tešla turės daug burbuliukų ir bus labai trapi ir plona!
Antra gudrybė: jei norite gražiai apkepusių, o ne apdegusių čeburekų, prieš užspaudžiant tešlos kraštą patepkite vandeniu – joks įdaras neišbėgs! Ir dar tokia daugeliui žinoma gudrybė: į karštą aliejų reikia įdėti žalios bulvės riekelę. Tai neleidžia gaminiui degti“, – čeburekų receptu dalijasi tinklaraščio „Vijolės išbandyti receptai“ autorė Vijolė Gerlikienė.
Gaminimo eiga
Miltus berti į dubenį, pilkite aliejų ir karštą sūrų vandenį. Šaukštu gerai išmaišyti ir, kai tešla truputį pravės, toliau minkyti rankomis.
Tešlą gerai išminkyti. Jokiu būdu neberkite daugiau miltų, minkant tešla taps elastinga, nelimpanti prie rankų ir stalo.
Įdarui maltą mėsą sumaišyti su smulkintu svogūnu, kefyru, druska, pipirais.
Tešlą padalinti į 10 gabalėlių (išeina maždaug po 84 g) ir plonai iškočioti. Dėti paruošto įdaro ir sandariai užspausti kraštelius rankomis, po to šakute.
Virti gerai įkaitintame aliejuje gilioje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Iškepusius dėti ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus.
Skanaus!