Ingredientai

Miltai 3 stiklinės
Karštas vanduo 1 stiklinė
Aliejus 3 v. š.
Porcijos: 3

„Kiek išbandyta čeburekų receptų – nuo paprastų iki mandriausių – bet pagal šį receptą išeina nuostabūs. Taip ranka ir tiesiasi prie dar vieno, dar vieno. O gaminimas labai paprastas. Pasidalinsiu dviem gudrybėmis, kur slypi visų taip mėgstamų čeburekų paslaptis!Pirma gudrybė. Pagamintą čeburekų tešlą trankykite kočėlu apie 5–10 min. – tada tešla turės daug burbuliukų ir bus labai trapi ir plona!

Antra gudrybė: jei norite gražiai apkepusių, o ne apdegusių čeburekų, prieš užspaudžiant tešlos kraštą patepkite vandeniu – joks įdaras neišbėgs! Ir dar tokia daugeliui žinoma gudrybė: į karštą aliejų reikia įdėti žalios bulvės riekelę. Tai neleidžia gaminiui degti“, – čeburekų receptu dalijasi tinklaraščio „Vijolės išbandyti receptai“ autorė Vijolė Gerlikienė.

Gaminimo eiga

  • Miltus berti į dubenį, pilkite aliejų ir karštą sūrų vandenį. Šaukštu gerai išmaišyti ir, kai tešla truputį pravės, toliau minkyti rankomis.

  • Tešlą gerai išminkyti. Jokiu būdu neberkite daugiau miltų, minkant tešla taps elastinga, nelimpanti prie rankų ir stalo.

  • Įdarui maltą mėsą sumaišyti su smulkintu svogūnu, kefyru, druska, pipirais.

  • Tešlą padalinti į 10 gabalėlių (išeina maždaug po 84 g) ir plonai iškočioti. Dėti paruošto įdaro ir sandariai užspausti kraštelius rankomis, po to šakute.

  • Virti gerai įkaitintame aliejuje gilioje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Iškepusius dėti ant popierinės servetėlės, kad sugertų riebalus.

  • Skanaus!