Ingredientai

Vidutinio dydžio burokėliai 2 vnt.
Česnakas (didelės skiltelės) 2 skiltelės
Virti avinžirniai 250 g
Kalendros lapeliai sauja
Malta džiovinta kalendra 1 šaukštelis
Maltas kuminas 1 šaukštelis
Druska šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Falafeliams pagaminti galima naudoti tiek šviežius, tiek virtus burokėlius.

2. Kad ir kuriuos pasirinksite, pirmiausia burokėlius nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

3. Naudojant šviežius burokėlius juos reikėtų kepti 45 minutes, o naudojant virtus pakaks ir 25 minučių.

4. Atvėsintus burokėlius ir kitus ingredientus sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite.

5. Patikrinkite gautą masę – jei ši kumštyje suspaudus nėra limpanti, įpilkite šlakelį aliejaus ir išmaišykite.

6. Iš gautos masės formuokite paplotėlius ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su karšto oro apipūtimo funkcija apie 15-20 minučių, kol šiek tiek apskrus.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Tofu kukuliai su pievagrybiais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Tofu kukuliai su pievagrybiais

Burokėlių falafeliai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Burokėlių falafeliai

Vištienos maltinukai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Vištienos maltinukai su varške

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“