Ingredientai

Didelių kiaušinių tryniai 4 vnt.
Riebi grietinėlė 500 ml
Druska žiupsnelis
Porcijos: 7
Mažuose indeliuose – purūs, lengvi, burnoje sutirpstantys sodraus skonio šokoladiniai putėsiai. Subalansuoti smaližiams ir desertams, bet dažniausiai patinka visiems.

Gaminimo eiga

1. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki purumo, kol cukrus ištirps.

2. Į puodą supilkite apie 200 ml grietinėlės. Pakaitinkite beveik iki virimo, bet neužvirkite. Toliau plakdami kiaušinių trynius plaktuvu, lėtai į juos supilkite karštą grietinėlę. Perpilkite mišinį į puodą, statykite virš silpnos ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite porą minučių, kol masė ims tirštėti (jei maišysite šluotele, pajausite, kad putos tapo tirštesnės). Nuimkite nuo ugnies.

3. Sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, supilkite vanilės ekstraktą, įberkite žiupsnį druskos. Gerai išmaišykite, kol šokoladas ištirps. Leiskite masei šiek tiek atvėsti – ne per daug, kad masė nepradėtų stingti.

4. Likusią grietinėlę (apie 300 ml) elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Dalimis lengvais judesiais įmaišykite į pravėsusį šokoladą.

5. Paruoštus putėsius paskirstykite į stiklines, palaikykite šaldytuve apie 2 valandas.

6. Patiekite su plakta grietinėle, šokolado drožlėmis, mėgstamomis uogomis.

Skanaus!

Patarimai:

* Putėsius paruošite labai paprastai, vos iš kelių ingredientų, todėl rinkitės juos kokybiškus: laisvėje augintų vištų kiaušinius, riebią grietinėlę, kokybišką šokoladą, kvapnią vanilę. Paskutinis mažas akcentas – žiupsnis druskos, subalansuojantis visus skonius ir saldumą padarantis dar malonesniu.

* Patiekite putėsius su plakta grietinėle – lengvas grietinėlės debesėlis puikiai derės su intensyviu šokoladiniu kremu. Galiausiai, papuoškite mėgstamomis uogomis – trešnėmis, braškėmis, šilauogėmis, avietėmis. Uogos ne tik suteiks gaivumo, tačiau ir pagražins desertą.

* Šaldytuve atšaldyti putėsiai bus korėtos, lengvos ir purios tekstūros. Išimkite juos iš šaldytuvo tik prieš pat patiekiant – vėsūs jie patys gardžiausi!

Receptu dalijasi tinklaraštis „Saulėta virtuvė“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai