Ingredientai

Varškė 1 kg
Manų kruopos 6 šaukštai
Kiaušiniai 7 vnt.
Druska žiupsnelis
Cukrus 5 šaukštai
Razinos 100 g
Pienas 1 stiklinė
Sviestas 100 g
Porcijos: 8
Už puikų receptą dėkojame skaitytojui Tomui.

Gaminimo eiga

Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite išbrinkti.

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

Trynius sumaišykite su cukrumi, druska, galima šiek tiek įberti vanilinio cukraus. Supilkite ištirpintą sviestą, superkite varškę, išbrinkusius manus, razinas ir viską gerai išmaišykite.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir po truputį įmaišykite į tešlą.

Skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite manais ir supilkite varškės tešlą.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.

Patiekite su uogomis.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu