Ingredientai

Cukrus 0.5 stiklinės
Sviestas 1 stiklinė
Miltai 2 stiklinės
Pienas stiklinė
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Kakavos milteliai 2 šaukštai
Sviestas 1 šaukštas
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.

Įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite.

Šokoladą išlydykite ir kiek atvėsusį, bet dar skystą supilkite į kiaušinių ir sviesto masę (pilant kita ranka maišykite).

Supilkite pieną ir išplakite.

Kitame dubenyje sumaišykite vanilinį cukrų, miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius.

Į miltų mišinį supilkite pieno plakinį ir gerai išmaišykite.

Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Kai keksas atvės, išimkite iš formos ir apliekite glaistu.

Glaistą paruoškite taip: išlydykite šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite ir apipilkite keksą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis