Ingredientai
Varškė
250 g
Grūdėta varškė
250 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Cukraus
3 šaukštas
Grietinės
50 ml
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Manų kruopos
2 šaukštas
Pienas
1 stiklinė
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Cinamono
0.5 šaukštelis
Razinos
1 stiklinė
Sviestas
70 g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Manus maišant suberkite į karštą pieną ir ant mažos ugnies išvirkite manų košę.
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su druska iki stangrių putų.
Sviestą ištirpinkite ir išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
Paprastą varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite grūdėtą varškę, kiaušinio trynius, kiek pravėsusią manų košę, supilkite grietinėlę ir ištirpintą sviestą.
Atsargiai įmaišykite baltymus į varškės masę.
Suberkite išmirkytas ir nusunktas razinas. Gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite į ją paruoštą masę.
Dėkite kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-45 minutes.