Ingredientai
Miltai
2
stiklinės
Sviestas
120
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Cukrus
0.5
stiklinės
Morkos (tarkuotos)
2
stiklinės
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Cinamonas
žiupsnelis
Kardamonas
žiupsnelis
Muskato riešutai
žiupsnelis
Graikiniai riešutai
3
šaukštai
Lazdyno riešutai
4
šaukštai
Razinos
4
šaukštai
Baltasis šokoladas
100
g
Maskarponės sūris
5
šaukštai
Porcijos: 10
Labai skanus morkų pyragas.
Gaminimo eiga
1. Morkas smulkiai sutarkuokite.
2. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, muskatu, kardamonu ir cinamonu.
3. Sudėkite kiaušinius ir gerai išplakite.
4. Suberkite morkas, tarkuotą apelsino žievelę ir išmaišykite.
5. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir smulkiai kapotus riešutus bei razinas. Gerai išmaišykite.
6. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
7. Dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50-55 minutes.
8. Kol kepa, paruoškite kremą. Ištirpinkite šokoladą ir išsukite su maskarponę.
9. Kremą tepkite dar ant gerokai šilto pyrago.
Skanaus!
Atsiliepimai