Ingredientai

Abrikosų džemas 6 šaukštai
Cukraus pudra 1 stiklinė
Kiaušinis 1 vnt.
Kiaušinių tryniai 1 vnt.
Vanduo 1 šaukštas
Cukraus pudra 2 šaukštai
Porcijos: 8
Burnoje tirpstantis migdolų pyragas akimirksniu pranyks nuo stalo.

Gaminimo eiga

Pakepinkite gliaudytus migdolus keptuvėje, kad švelniai paruduotų. Ataušinkite ir sumalkite.

Išsukite sviestą ir miltinį cukrų. Įplakite kiaušinį ir kiaušinio trynį. Suberkite maltus migdolus, supilkite romą.

Iš pusės tešlos iškočiokite 28 cm skersmens skritulį.

Perkelkite ant kepimo skardos. Aptepkite viršų abrikosų uogiene taip, kad liktų neaptepti 2 cm pločio pakraščiai.

Užtepkite ant viršaus migdolų maišinį.

Tešlos pakraščius suvilgykite vandeniu.

Iš kitos tešlos pusės iškočiokite kiek didesnį skritulį ir užklokite ant įdaro. Pakraščius glaudžiai suspauskite.

Peilio briauna per abu tešlos sluoksnius išspauskite rumbelius.

Pusvalandį palaikykite vėsiai.

Aptepkite pyragą kiaušinio ir vandens maišiniu.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.

Apibarstykite viršų miltiniu cukrumi ir kepkite dar 5 minutes.

Patiekite šiltą arba ataušusį.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai