Ingredientai

Šaldyta sluoksniuota tešla 500 g
Abrikosų džemas 6 šaukštai
Migdolai 150 g
Sviestas 180 g
Cukraus pudra 1 stiklinė
Kiaušinis 1 vnt.
Kiaušinių tryniai 1 vnt.
Romas (arba brendis) 3 šaukštai
Kiaušiniai 1 vnt.
Vanduo 1 šaukštas
Cukraus pudra 2 šaukštai
Porcijos: 8
Burnoje tirpstantis migdolų pyragas akimirksniu pranyks nuo stalo.

Gaminimo eiga

Pakepinkite gliaudytus migdolus keptuvėje, kad švelniai paruduotų. Ataušinkite ir sumalkite.

Išsukite sviestą ir miltinį cukrų. Įplakite kiaušinį ir kiaušinio trynį. Suberkite maltus migdolus, supilkite romą.

Iš pusės tešlos iškočiokite 28 cm skersmens skritulį.

Perkelkite ant kepimo skardos. Aptepkite viršų abrikosų uogiene taip, kad liktų neaptepti 2 cm pločio pakraščiai.

Užtepkite ant viršaus migdolų maišinį.

Tešlos pakraščius suvilgykite vandeniu.

Iš kitos tešlos pusės iškočiokite kiek didesnį skritulį ir užklokite ant įdaro. Pakraščius glaudžiai suspauskite.

Peilio briauna per abu tešlos sluoksnius išspauskite rumbelius.

Pusvalandį palaikykite vėsiai.

Aptepkite pyragą kiaušinio ir vandens maišiniu.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.

Apibarstykite viršų miltiniu cukrumi ir kepkite dar 5 minutes.

Patiekite šiltą arba ataušusį.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Naminis varškės apkepas

Morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu