Ingredientai

Aliejus 1 šaukštas
Pienas 0.5 puodelio
Jogurtas 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 6
Šis patiekalas kilęs iš Turkijos, tačiau makedonų laikomas jų tradiciniu mėgstamu valgiu.

Gaminimo eiga

Suplakite šaukštą aliejaus su vienu kiaušiniu, tirštu jogurtu, pienu, druska ir pipirais.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, kol taps permatomas. Suberkite špinatus ir kepkite maišant, kol špinatai suglebs ir susitrauks.

Špinatų mišinį atvėsinkite ir sumaišykite su sutrintu fetos sūriu.

Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir patepkite nedideliu kiekiu aliejaus.

Dėkite du filo tešlos lakštus ir gausiai padenkite kiaušinio ir pieno mišiniu. Ant viršaus dėkite dar du tešlos lakštus ir juos gausiai padenkite pieno mišiniu. Uždėkite dar vieną filo tešlos lakštą ir padenkite špinatų mišiniu.

Ant viršaus dėkite du filo tešlos lakštus ir gausiai padenkite kiaušinio ir pieno mišiniu. Vėl dėkite dar du tešlos lakštus ir juos gausiai padenkite pieno mišiniu. Uždėkite dar vieną filo tešlos lakštą ir aptepkite pieno mišiniu.

Lakštų kraštus užspauskite ir skardą dėkite į šaldytuvą porai valandų.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Visagrūdės duonos sumuštinis su kalakutiena
Lengvai paruošiamas
20 min.

Visagrūdės duonos sumuštinis su kalakutiena

Prancūziškas užkandis
Lengvai paruošiamas
15 min.

Prancūziškas užkandis

Bavariški raugintų kopūstų kroketai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Bavariški raugintų kopūstų kroketai