Ingredientai
Obuoliai
6
vnt.
Vanilinis cukrus
1
šaukštas
Geltonos razinos
1
sauja
Rudasis cukrus
1
stiklinė
Cinamonas
1
šaukštelis
Miltai
1
stiklinė
Avižiniai dribsniai
1
stiklinė
Druska
žiupsnelis
Sviestas
1
pakelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Avižų dribsnius sumalkite iki rupių miltų. Obuolius sutarkuokite burokine tarka.
Obuolius sumaišykite su mirkytomis razinomis (galite įdėti ir džiovintų spanguolių). Supilkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Košę padalinkite į dvi dalis.
Maltus dribsnius sumaišykite su cukrumi, miltais, cinamonu ir druska. Mišinį padalinkite į tris dalis.
Sviestą ištirpinkite.
Kepimo popieriumi išklokite plačią kepimo formą. Suberkite vieną dalį biraus mišinio ir išlyginkite. Supilkite vieną dalį obuolių ir išlyginkite. Vėl suberkite birų mišinį, supilkite obuolių košę ir ant viršaus paskutinę avižų mišinio dalį.
Tolygiai ant viršaus supilkite lydytą sviestą.
Kepkite iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Iš kepimo indo išimkite jau pravėsusį.
Atsiliepimai