Ingredientai

Cukrus 300 g
Vanilės ekstraktas 0.5 šaukštelio
Druska žiupsnelis
Cukrus 2 šaukštai
Mėlynės 4 saujos

Gaminimo eiga

Į dubenėlį su kiaušinių baltymais įdėkite žiupsnelį druskos ir išplakite.

Palaipsniui dėkite cukrų, actą ir vanilę.

Masę plakite iki standžių putų.

Orkaitę įkaitinkite iki 130 laipsnių karščio.

Ant kepimo skardos dėkite kepimo popierių ir ant jo formuokite norimo dydžio morengus.

Orkaitėje kepkite 50 minučių.

Iškeptų morengų iškart netraukite iš orkaitės, bet pravėrę orkaites dureles, leiskite jiems gerai atvėsti.

Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Įmaišykite maskarponę.

Kremą sukrėskite į kulinarinį maišelį ir užspauskite ant morengų.

Viršų gausiai apiberkite nuplautomis ir nusausintomis mėlynėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas