Ingredientai

Lavašas 1 vnt.
Džiovinti raudonėliai, kuminas, malta paprika ir grūsti džiovinti čili pipirai 0.5 a. š.
Druska žiupsnelis
Jautienos smulkinta kumpinė 150 g
Alyvuogių aliejus 0.5 v. š.
Česnakas 2 skiltelės
Smulkiai pjaustytas svogūnas 1 vnt.
Kečupas 2 v. š.
Išvirti ryžiai 100 g
Smulkiai pjaustytas kopūstas 50 g
Raudonosios pupelės čili padaže (arba atskirai konservuotos pupelės ir mėgstamas padažas) 0.5 indelio
Smulkiai pjaustytas raudonasis svogūnas 0.5 vnt.
Smulkiai pjaustyta kalendra sauja
Žaliosios citrinos sultys 0.2 vnt.
Tarkuotas sūris 0.5 puodelio
Porcijos: 1

Gaminimo eiga

1. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Dedame trintą česnaką ir svogūną, pakepame kelias minutes kol suminkštės ir įgaus auksinį atspalvį. Dedame smulkintą jautieną ir kepame maišydami, kol mėsa paruduos.

2. Sudedame prieskonius: raudonėlį, druską, kuminą, papriką bei čili pipirus ir viską pakepinkite 1 minutę. Tuomet įmaišome kečupą, pakepiname viską dar 3 minutes. Atidedame keptuvę į šalį 10 minučių, kad įdaras šiek tiek pravėstų.

3. Į lavašą dedame ryžius, mėsą, ant viršaus dedame kopūstą, kukurūzus, pupeles su padažu, šiek tiek raudonojo svogūno, sūrio ir kalendros. Suvyniojame.

4. Dedame buritą į keptuvę, kuri įkaitinta ant vidutinės ugnies, ir kiekvieną pusę pašildome kelias minutes. Jei norite, kad sūris pilnai išsilydytų, galite šildyti buritą apie 10 minučių ant mažos kaitros. Arba galite naudotis orkaite – įkaitinkite ją iki 180 laipsnių temperatūros ir šildykite buritą apie 10 minučių.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai