Ingredientai
Virtos bulvės
250
g
Miltai
2
stiklinės
Sviestas
50
g
Kepimo milteliai
0.5
šaukštelio
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Druska
žiupsnelis
Pienas
4
šaukštai
Kiaušinių baltymai
1
vnt.
Vištienos filė
400
g
Svogūnai
1
vnt.
Sviestas
50
g
Druska
žiupsnelis
Pipirai
žiupsnelis
Karis
žiupsnelis
Kiaušiniai
2
vnt.
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Nulupkite ir sutarkuokite bulves. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius.
Supilkite ištirpintą sviestą, kiaušinių trynius, druską ir pieną. Išminkykite, kad pasidarytų vientisa tešla.
Įdarui paukštienos filė supjaustykite mažais kubeliais.
Nulupkite ir supjaustykite svogūną, apkepinkite svieste, suberkite filė gabaliukus ir prieskonius.
Ataušinkite ir įmaišykite kiaušinius.
Padalykite tešlą perpus.
Iškočiokite du skritulius ir vienu jų išklokite riebalais pateptos išardomos 24 cm skersmens formos dugną ir kraštus.
Išskirstykite ant tešlos įdarą ir uždenkite jį antruoju tešlos skrituliu. Aptepkite kiaušinio baltymu.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
Atsiliepimai