Ingredientai
Bulvės
1
kg
Pienas
1
stiklinė
Svogūnai
1
vnt.
Pievagrybiai
12
vnt.
Sviestas
2
šaukštai
Kalakutienos filė
200
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Bulves nulupkite, sutarkuokite ir sukrėskite į kiaurasamtį, pamaigykite, kad nubėgtų skystis.
Pieną pakaitinkite iki virimo ir užplikykite bulvių tarkius, gerai išmaišykite.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste su smulkiai pjaustytais pievagrybiais ir sukrėskite į tarkius.
Ten pat sudėkite smulkiai supjaustytą kalakutieną, pagardintą druska ir pipirais.
Išmaišykite.
Dėkite į aliejumi išteptą skardą, viršų taip pat patepkite aliejumi - bus gardesnė plutelė.
Dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug valandą.
Atsiliepimai