Ingredientai

Miltai šaukštas
Česnakai 2 skiltelės
Lašinukai gabaliukas
Druska pagal skonį
Senovinis bulvinis patiekalas atkeliavęs iš Lietuvos kaimo. Vyresnieji džiaugiasi skoniu, o studentai dar ir pigumu.

Gaminimo eiga

Išvirkite bulves su trupučiu druskos. Išvirusias bulves sugrūskite. Į jas įmaišykite smulkintą česnaką ir susmulkintą sultinio kubelį, suberkite prieskonius (jeigu lašinukai nesūdyti, tai ir į bulvių masę įberkite šiek tiek druskos) ir viską gerai išmaišykite.

Pabarstykite stalą miltais ir gautą masę išminkykite. Iš šios tešlos suformuokite kukuliukus. Įtieskite į skardą kepimo popieriaus ir sudėkite į ją kukuliukus su didesniais tarpais.

Kepkite 180 C orkaitėje 30-40 min.

Pasiruoškite šiems kukuliams padažą: Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir supjaustytu s lašinukus. Patarimas valgyti su šiuo padažiuku ir grietine.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Kepta antis su figomis
Reikia pasistengti
4 val.

Kepta antis su figomis