Ingredientai
Bulvės didelės
vnt.
Miltai
šaukštas
Sultinys kubeliais
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Lašinukai
gabaliukas
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Prieskoniai mėsai
pagal skonį
Senovinis bulvinis patiekalas atkeliavęs iš Lietuvos kaimo. Vyresnieji džiaugiasi skoniu, o studentai dar ir pigumu.
Gaminimo eiga
Išvirkite bulves su trupučiu druskos. Išvirusias bulves sugrūskite. Į jas įmaišykite smulkintą česnaką ir susmulkintą sultinio kubelį, suberkite prieskonius (jeigu lašinukai nesūdyti, tai ir į bulvių masę įberkite šiek tiek druskos) ir viską gerai išmaišykite.
Pabarstykite stalą miltais ir gautą masę išminkykite. Iš šios tešlos suformuokite kukuliukus. Įtieskite į skardą kepimo popieriaus ir sudėkite į ją kukuliukus su didesniais tarpais.
Kepkite 180 C orkaitėje 30-40 min.
Pasiruoškite šiems kukuliams padažą: Pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir supjaustytu s lašinukus. Patarimas valgyti su šiuo padažiuku ir grietine.
Atsiliepimai