Šią gardžią bulvių košę galima valgyti vieną, su grietine, su žemaitišku kastiniu, su kepintais svogūnėliais ir spirgučiais. Pagaminti nesudėtinga, o bulvių košė tokia skani, kad norėsite kabinti šaukštais.

Gaminimo eiga

  • Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Kol bulvės virs, susipjaustykite svogūną, česnaką ir kumpelį ar šoninę.

  • Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pakepkite svogūnus ir česnaką, kol švelniai paruduos ir suminkštės, sudėkite smulkintą kumpelį ir dar pakepkite, kol ims sklisti malonūs aromatai ir mėsa šiek tiek apkeps.

  • Kai bulvės išvirs, jas nulupkite ir į puodą sutrinkite jas per metalinį sietelį (galite sutrinti smulkintuvu ar kitu elektriniu pagalbininku virtuvėje).

  • Į sutrintas bulves įpilkite šiek tiek (apie 100 ml) virinto vandens. Tiesa, jei galite vartoti pieną, į bulvių košę galite pilti jį, o ne vandenį. Gerai išsukite košę, sudėkite sviestą, pabarstykite druska ir maišydami pakaitinkite.

    ai košė išvirs, patiekite ją su svogūnėliai ir spirgučiais, grietine ar žemaitišku kastiniu. Prie tokios košės puikiai tiks šalto kefyro stiklinaitė.

Skanaus.