Ingredientai

alyvuogių aliejaus šlakelis
supjaustytų porų 4 vnt.
smulkiai supjaustyto česnako 2 skiltelės
Supjaustyto pankolio 1 vnt.
plonai supjaustyto saliero stiebo 1 vnt.
plonai supjaustyto saliero stiebo 1 vnt.
druskos žiupsnelis
pipirų žiupsnelis
bulvių keletas
vištienos sultinio puodeliai
šviežių čiobrelių 4 šakelės
lauro lapo 1 vnt.
citrinos sulčių 1 v. š.
Porcijos: 2
bulvių pasigaminti galima ne tik tradicinius lietuviškus patiekalus, bet ir išbandyti įmantresnius receptus.

Gaminimo eiga

1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite susmulkintus porus, česnaką, pankolį ir salierus. Viską pagardinkite druska ir apie 10-13 minučių maišydami pakepkite.

2. Tuomet pasūdytame vandenyje išvirkite kelias bulves. Jas sudėkite į gautą porų, pankolių ir salierų mišinį, įdėkite čiobrelių, lauro lapų, supilkite sultinį ir dar kelias minutes viską patroškinkite.

3. Galiausiai iš gauto mišinio išimkite čiobrelius bei lauro lapus.

4. Naudodami trintuvą sutrinkite sriubą iki vientisos masės. Įmaišykite citrinos sultis.

5. Supylus sriubą į lėkštes pagardinkite ją grūstais pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Skanaus!

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai