Ingredientai
Įdarui:
Šią bulvių ir porų galetę gaminkite tiek žiemą, tiek vasarą. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad pyragai – vienas tų kepinių, kuris populiarus visame pasaulyje. Ir nors pyragais dažniausiai asocijuojasi su saldėsiais, šie kepiniai nebūtinai turi būti saldūs. Pikantiškas bulvių ir porų pyragas – puikus būdas į racioną įtraukti daržovių.
Gaminimo eiga
Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus bei druską. Sudėkite šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir pirštų galiukais gerai įtrinkite jį į miltus.
Atskirame inde išplakite kiaušinį, įmaišykite grietinę ir supilkite į dubenį su miltais ir sviestu. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa, tuomet suformuokite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.
Į švarų dubenį įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, grūdėtą varškę, druską, pipirus, čiobrelius, tarkuotus parmezano bei gaudos sūrius ir viską gerai išmaišykite.
Porą supjaustykite smulkiais žiedeliais, o bulves – plonais griežinėliais. Daržoves apibarstykite druska ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Atvėsusią tešlą padėkite ant stalviršio, užkloto kepimo popieriumi, ir šiek tiek pakočiokite, kad ji susiplotų. Suformuotą pagrindą padenkite įdaru – sūrio mase bei daržovėmis. Kraštus palikite nepadengtus ir, sudėję įdarą, atsargiai juos užlankstykite.
Pyragą su kepimo popieriumi perkelkite į skardą, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C, ir kepkite maždaug 35 minutes.
Galetę apibarstykite smulkintais česnakų laiškais bei fetos sūrio gabalėliais.
Receptu dalijasi „Iki“