Šią bulvių ir porų galetę gaminkite tiek žiemą, tiek vasarą. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad pyragai – vienas tų kepinių, kuris populiarus visame pasaulyje. Ir nors pyragais dažniausiai asocijuojasi su saldėsiais, šie kepiniai nebūtinai turi būti saldūs. Pikantiškas bulvių ir porų pyragas – puikus būdas į racioną įtraukti daržovių.

Gaminimo eiga

  • Dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus bei druską. Sudėkite šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir pirštų galiukais gerai įtrinkite jį į miltus.

  • Atskirame inde išplakite kiaušinį, įmaišykite grietinę ir supilkite į dubenį su miltais ir sviestu. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa, tuomet suformuokite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.

  • Į švarų dubenį įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, grūdėtą varškę, druską, pipirus, čiobrelius, tarkuotus parmezano bei gaudos sūrius ir viską gerai išmaišykite.

  • Porą supjaustykite smulkiais žiedeliais, o bulves – plonais griežinėliais. Daržoves apibarstykite druska ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

  • Atvėsusią tešlą padėkite ant stalviršio, užkloto kepimo popieriumi, ir šiek tiek pakočiokite, kad ji susiplotų. Suformuotą pagrindą padenkite įdaru – sūrio mase bei daržovėmis. Kraštus palikite nepadengtus ir, sudėję įdarą, atsargiai juos užlankstykite.

  • Pyragą su kepimo popieriumi perkelkite į skardą, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C, ir kepkite maždaug 35 minutes.

  • Galetę apibarstykite smulkintais česnakų laiškais bei fetos sūrio gabalėliais.

Receptu dalijasi „Iki“