Ingredientai
Bulvės
10
vnt.
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Muskato riešutai
žiupsnelis
Kiaušiniai
1
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Grietinė
2
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Tris bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite.
Likusias žalias bulves nulupkite, sutarkuokite ir gerai nusunkite tarkius.
Į tarkius suberkite trintas virtas bulves, pasūdykite, įberkite pipirų ir muskato riešuto. Įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite.
Iš masės padarykite nedidelius rutuliukus, juos kiek suplokite ir viduryje įspauskite duobutę.
„Dubenėlius" dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 minučių.
Svogūnus ir šoninę smulkiai supjaustykite ir kepkite aliejuje, kol svogūnai gražiai pagels. Įdėkite grietinės ir išmaišykite.
Paruoštus spirgučius šaukštu supilstykite į bulvinių „dubenėlių“ duobutes.
Atsiliepimai