Ingredientai

Bulvės 10 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Grietinė 2 šaukštai
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Tris bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite.

Likusias žalias bulves nulupkite, sutarkuokite ir gerai nusunkite tarkius.

Į tarkius suberkite trintas virtas bulves, pasūdykite, įberkite pipirų ir muskato riešuto. Įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite.

Iš masės padarykite nedidelius rutuliukus, juos kiek suplokite ir viduryje įspauskite duobutę.

„Dubenėlius" dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite apie 15 minučių.

Svogūnus ir šoninę smulkiai supjaustykite ir kepkite aliejuje, kol svogūnai gražiai pagels. Įdėkite grietinės ir išmaišykite.

Paruoštus spirgučius šaukštu supilstykite į bulvinių „dubenėlių“ duobutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai