Pietūs bus gardūs ir sotūs, jei gaminsite bulvinius blynus su kiaušiniu. Kepkite ir valgykite iškart, kol patiekalas dar karštas. Neabejotinai – ši bulvinių blynų su kiaušiniu versija jūsų virtuvėje įsitvirtins ilgam. Bulvinis blyno su kiaušiniu receptu dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks.

Gaminimo eiga

  1. Bulves sutarkuokite burokine tarka, pagardinkite druska, išmaišykite ir uždengę palikite 10 minučių pastovėti. Tuomet tarkius supilkite į kiaurasamtį į paspausdami nusunkite.

  2. Į tarkius įmuškite vieną kiaušinį, suberkite pusę smulkinto svogūno, suberkite miltus, druskos, pipirų ir išmaišykite.

  3. Į keptuvę pilkite aliejaus kepimui ir dėkite tarkius taip, kad gautumėte blyną su skylute viduryje.

  4. Kai viena blyno pusė apkeps, apverskite, o į jo vidurį įleiskite kiaušinį.

  5. Iškepusį blyną su kiaušiniu perkelkite į lėkštę ir ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio. Puoškite šviežių krapų šakelėmis ir nieko nelaukdami skanaukite.

Receptu dalijasi „Iki“