Ingredientai

Nedidelis svogūnas 1 vnt.
Miltai 2 v. š.
Druska 0.5 a. š.
Juodieji pipirai 0.35 a. š.
aliejaus (kepimui)
Porcijos: 4
Šis receptas yra labai naudingas, kai norisi sunaudoti varškės ir dešros likučius. Vietoje dešros taip pat galite naudoti smulkiai supjaustytą karšto rūkymo kumpelį. Skaniausi patiekti su grietine, bet taip pat tinka pagardinti graikišku jogurtu ar gaiviu jogurtiniu padažu su agurkais.

Gaminimo eiga

1. Nulupame svogūną, susmulkiname.

2. Dešreles supjaustome plonais griežinėliais.

3. Varškę sutriname su kiaušiniais, druska ir pipirais naudojant šakutę. Sumaišome su svogūnu, dešrelėmis ir miltais.

4. Bulves nulupame. 3 bulves sutarkuojame smulkia tarka, o likusias 2 – stambia tarka. Sutarkuotas bulves sudedame į sietelį ir nuspaudžiame skystį. Sumaišome su varškės mase.

5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės vidutinės ugnies. Dedame po kupiną valgomą šaukštą bulvių masės, suformuojame plokščius, apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visus blynelius.

6. Patiekiame su grietine ir bulvių prieskoniais ar žalumynais.

Skanaus!
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai