Ingredientai
Bulvės didelės
6
vnt.
Kiaušiniai
1
vnt.
Miltai
2
šaukštai
Grybai
400
g
Svogūnai
2
vnt.
Aliejus
3
šaukštai
Grietinė
1
šaukštas
Grietinėlė
50
ml
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Grybų nuoviras
100
ml
Grietinė
100
g
Česnakai
2
skiltelės
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite. Nusunkite susidariusį skystį, įmuškite paplaktą kiaušinį, pagardinkite druska ir suberkite miltus. Iškepkite blynus su aliejumi.
Grybus nuvalykite ir išvirkite, jeigu reikia - atvėsusius susmulkinkite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su 1 šaukštu aliejaus. Baigiant kepti sudėkite grybus, supilkite grietinėlę ir pagardinkite druska bei pipirais. Patroškinkite maišydami 5 minutes.
Ant troškintuvo dugno dėkite kelis šaukštus grybų padažo, tada blynus, vėl padažą ir taip susluoksniuokite visus blynus. Ant viršaus užliekite 100 ml grybų nuoviro, aptepkite grietine ir dėkite į karštą orkaitę 20 minučių.
Patiekite su grietine, pagardinta išspaustu česnaku.
Atsiliepimai