Gaminimo eiga

Iš miltų, 100 g atšaldyto sviesto, varškės ir druskos užminkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į skaidrią polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Brokolius ir žiedinius kopūstus nuplaukite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.

Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą ir jame apkepinkite smulkintą svogūną. Po to suberkite žiedinių kopūstų ir brokolių gabalėlius, įpilkite 100 ml vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite penkias minutes. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Tešlą iškočiokite, išklokite ja keturias figūrines kepimo formeles ir daugelyje vietų pabadykite šakute, kad kepant tešla nesutrūkinėtų.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite su vienu žiupsneliu druskos. Kiaušinių trynius sumaišykite su grietine, suberkite tarkuotą sūrį ir atsargiai įmaišykite plaktus baltymus.

Daržovių mišinį išdėkite į formeles su tešla. Išlyginkite. Ant viršaus tolygiai paskirstykite sūrio masę ir apibarstykite kapotais migdolais. Pašaukite užkepėles į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Kišas su šonine ir sūriu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Kišas su šonine ir sūriu

Morkų ir varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir varškės apkepas

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Greitai paruošiamos salotos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Greitai paruošiamos salotos

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Sušildanti sriuba
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sušildanti sriuba