Porcijos: 4
Brokolis iš visų kopūstų turi daugiausia vitaminų ir skaidulinių medžiagų. Apkepui sunaudokite ir brokolių stiebus (perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais, kad greičiau suminkštėtų).

Gaminimo eiga

Į verdantį pasūdytą vandenį suberkite brokolių žiedynus.

Virkite 5–6 minutes (temperatūra – vidutinė), kol brokoliai suminkštės. Nuvarvinkite ir atidėkite į šalį.

Kiaušinius sumaišykite su grietine ir grietinėle, 100 g tarkuoto sūrio ir sutrupintu mėlynųjų pelėsių sūriu.

Susmulkinkite svogūnus ir su brokoliais dėkite į kiaušinių mišinį.

Pagardinkite pipirais (jei reikia, ir druska). Išmaišykite ir sukrėskite į aliejumi pateptą kepimo formą.

Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 40–45 minutes.

Išimkite iš orkaitės, užberkite likusį sūrį, palikite 10 minučių pastovėti ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Orkaitėje kepti artišokai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Orkaitėje kepti artišokai

Bananų duonos pusryčių dubenėlis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Bananų duonos pusryčių dubenėlis

Grikių apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Grikių apkepas