Ingredientai

Speltų miltai 60 g
Druska žiupsnelis
Kakava 2 v. š.
Cukrus 130 g
Braškių uogienė 3 v. š.
Kelios šviežios braškės
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Pirmiausiai, dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Sviestą supjaustome gabalėliais, šokoladą sukapojame. Atidedame saujelę kapoto šokolado viršaus puošimui. Toliau tirpiname gabalėliais pjaustytą sviestą ir šokoladą: į puodą įpilame vandens ir uždedame virti. Ant puodo „pasodiname“ dubenėlį, kuriame tirpinsime produktus. Sviestas ir šokoladas pradeda tirpti kai vanduo puode užverda ir kyla garai, nuo kurių karščio lydosi produktai. Labai svarbu, kad dubenėlis, kuriame juos lydome, nesiliestų su verdančiu vandeniu. Tirpiname sviestą su šokoladu nuolat maišydami kol viskas pilnai ištirpsta.

2. Tuomet ištirpusią masę perpilame į didesnį dubenį. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Į paruoštą masę suberiame miltų mišinį ir išmaišome. Masę dedame į kepimo popieriumi išklotą formą, viršų aptepame uogiene, pabarstome kapotu šokoladu, įspaudžiame braškių griežinėlius ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 min. Prieš pjaustant atvėsiname.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Tradicinis Trijų karalių pyragas
Reikia pasistengti
2 val.

Tradicinis Trijų karalių pyragas

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“