Ingredientai

Pinijų sėklos pagal skonį
Citrinos 2 vnt.
Druska 2 žiupsneliai
Cukrus 2 šaukšteliai
Muskato riešutai šaukštelis
Porcijos: 6
Prasidėjo braškėmis kvepiantis vasaros metas. Jomis pakvipo lysvės, turgeliai, virtuvės. Iš šių uogų galima ne tik saldžiuosius gardėsius išsivirti, bet ir salotas pasigaminti. Tokios salotos bus ne tik labai skanios, bet ir labai naudingos sveikatai bei grožiui. Juk braškės padeda lieknėti: skaido riebalus, mažina cholesterolį, stabdo senėjimo procesus (braškės stiprus antioksidantas), skaistina odą.

Gaminimo eiga

Visų pirma paruoškite padažą: išspauskite citrinų sultis, sumaišykite jas su alyvuogių aliejumi, druska, cukrumi ir tarkuotu muskatu. Viską labai gerai išmaišykite, kad ištirptų druska ir cukrus.

Nuplaukite ir nuvalykite braškes ir supjaustykite jas pageidaujamo dydžio gabalėliais. Gražgarstes taip pat gerai nuplaukite, kad nebūtų smėlio.

Lėkštėje išdėliokite paruoštas braškes su gražgarstės lapais. Ant viršaus uždėkite sutrupintą fetos sūrį ir viską pagardinkite paruoštu padažu.

Skanaus!
hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai