Braškių galetė bus puikus desertas prie kavos ar arbatos puodelio. Šis desertas patiks tiek dideliam, tiek mažam. Kepkite braškių galetę apie 30 minučių.

Gaminimo eiga

1. Sumaišome miltus, gysločio luobeles, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame dubenyje sumaišome obuolių tyrę su cukrumi. Pilame kokosų aliejų ir greitai išmaišome iki emulsijos.

3. Miltų masę sumaišome su skysta mase silikonine mentele. Dalimis pilame vandenį ir mentele užmaišome tešlą. Mentele suformuojame rutulį ir dedame į šaldytuvą 10-15 min (ne ilgiau kaip 30 min).

4. Braškes supjaustome ir sumaišome su 7 g krakmolo.

5. Tešlą iškočiojame ant kepimo popieriaus (25-25 cm). Apibarstome krakmolu (tik ten, kur bus dedamos braškės). Dedame braškes nuo krašto paliekant 3-4 cm. Apibarstome cukrumi. Galetės kraštus atsargiai užlenkiame.

6. Migdolų plokšteles užpilame vandeniu, paliekame kelioms sekundėms ir dedame ant galetės.

7. Kepame 30-35 minutes iki gražios auksinės spalvos.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Panašūs receptai