Ingredientai

Sutrintos braškės 5 stiklinės
Sviestas 1 šaukštas
Tirštinamasis uogienės mišinys su pektinu 1 pakelis
Cukrus 7 stiklinės
Susmulkintas šviežias bazilikas 0.5 stiklinės
Maži stiklainiai
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Puode sumaišykite braškių tyrę ir sviestą. Tada į masę suberkite mišinį su pektinu. Uždėkite puodą ant viryklės ir užvirkite. Kai masė užvirs, sumažinkite kaitrą ir suberkite cukrų, gerai išmaišykite.

2. Tada padidinkite kaitrą ir leiskite masei užvirti antrą kartą, virkite dar minutę. Tada įmaišykite baziliką į uogienę.

3. Nukelkite puodą su uogiene nuo viryklės, nugriebkite susidariusias putas. Supilkite karštą masę į įkaitintus stiklainius, nepripilkite iki pat viršaus – palikite šiek tiek vietos. Užsukite stiklainius sandariais, dezinfekuotais dangteliais.

4. Sudėkite stiklainėlius į didelį puodą, pilną vandens. Vanduo turi visiškai apsemti stiklainėlius. Virkite vandenį su stiklainiais maždaug 10 minučių. Tada nusemkite vandenį, išimkite stiklainius iš puodo, leiskite atvėsti.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Agrastų ir bananų uogienė
Lengvai paruošiamas
40 min.

Agrastų ir bananų uogienė

Vyšnių uogienė su šokoladu
Lengvai paruošiamas
50 min.

Vyšnių uogienė su šokoladu

Raudonųjų serbentų uogienė
Lengvai paruošiamas
20 min.

Raudonųjų serbentų uogienė

Belgiški vafliai su cukinijomis
Reikia pasistengti
25 min.

Belgiški vafliai su cukinijomis

Netikėti „Chicken nuggets“ be vištienos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Netikėti „Chicken nuggets“ be vištienos

Agrastų ir bananų uogienė
Lengvai paruošiamas
40 min.

Agrastų ir bananų uogienė

Vyšnių uogienė su šokoladu
Lengvai paruošiamas
50 min.

Vyšnių uogienė su šokoladu