Ingredientai

Sviestas 0.5 stiklinės
Cukrus 1.2 stiklinės
Miltai 1.5 stiklinės
Pienas 1.5 stiklinės
Porcijos: 5

Gimtadienio, Valentino ar tiesiog gražios diena proga gaminkite braškinį kreminio sūrio pyragą. Gaminant jį taip pat gali pasitarnauti pienas. Turėdami jo galite pagaminti puikų braškinį kreminio sūrio pyragą, kuris abejingų nepaliks nei mažų, nei didelių.

Gaminimo eiga

  • Iki 180 °C temperatūros įkaitiname orkaitę.

  • Į stiklinį ar keramikinį kepimo indą dedame sviestą ir maždaug 6 minutėms šauname į kaistančią orkaitę, kad ištirptų.

  • Indą išimame iš orkaitės, o ištirpusį sviestą tolygiai paskirstome ant jo dugno.

  • Atskirame inde sumaišome kreminį sūrį ir du šaukštus cukraus. Cukrus turėtų pasiskirstyti tolygiai.

  • Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir stiklinę cukraus. Po truputį įmaišome pieną ir vanilės ekstraktą. Viską išmaišome iki vientisos masės.

  • Paruoštą tešlą supilame į kepimo indą su ištirpdytu sviestu.

  • Ant tešlos viršaus išdėliojame puselėmis supjaustytas braškes. Tuomet šaukštu ant viršaus paskirstome paruoštą kreminio sūrio mišinį.

  • Kepimo indą 50-60 minučių dedame į įkaitintą orkaitę. Iškepusio pyrago viršus turėtų įgyti gražų aukso geltonumo atspalvį.

  • Iš orkaitės ištrauktą pyragą apibarstome cukraus pudra ir patiekiame šiltą. Skanaus!

Receptu dalijasi „Pieno žvaigždės“