Ingredientai

Druska 0.5 šaukštelio
Česnakai 2 skiltelės
Bazilikas 1 sauja
Vyšniniai pomidorai 250 g
Porcijos: 2
„Rimi“ dalijasi gardžiu receptu.

Gaminimo eiga

1. Paruoškite makaronų tešlą – visus produktus sumaišykite ir gerai išminkykite. Įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve ne trumpiau kaip 20 minučių.

2. Kuo ploniau iškočiokite tešlą ir supjaustykite juostelių formos makaronais.

3. Vyšninius pomidoriukus sudėkite į vandenį ir išspauskite, kad jie persprogtų ir būtų galima išgremžti sėklas.

4. Sukapokite arba sutrėkškite česnakus.

5. Įkaitinkite keptuvę. Puode užvirinkite vandenį.

6. Į keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite bazilikus ir česnako skilteles, pakepinkite.

7. Sudėkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką ir vyšninius pomidoriukus. Dėmesio – karštas aliejus gali taškytis!

8. Viską pakepinkite 2 minutes. Tuo pat metu sudėkite virti makaronus. Makaronai verdančiame vandenyje išvirs jau po 30 sekundžių.

9. Suverskite išvirtus makaronus į keptuvę ir maišydami suberkite tarkuotą parmezaną.

10. Prieš patiekdami apibarstykite sūriu (jei norite) ir iškart valgykite.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai