Na kas gi nemoka iškepti blynų? Žinau, kad moka turbūt visi. Bet ar ragavote blynų su kviečių gemalais? Kodėl su kviečių gemalais? Ogi todėl, kad blyneliai ne tik labai gardūs, bet kviečių gemalai juos praturtina natūraliais vitaminais ir mineralais. Kurių mums niekada nebus per daug.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį įmušu 2 kiaušinius, beriu šaukštą cukraus (jei mėgstate saldžiau cukraus galima įdėti daugiau), 0,5 šaukštelio druskos.

2. Pilu 500ml pieno ir viską gerai sumaišau šluotele.

3. Tuomet į dubenį verčiu ~300g miltų – vėl viską sumaišau šluotele iki vientisos masė (maišau tol, kol nelieka gumuliukų).

4. Dabar į paruoštą blynų tešlą galima dėti įvairius priedus.

5. Aš šį kartą įdėsiu 2 šaukštus kviečių gemalų.

6. Įdėjusi kviečių gemalus, masę sumaišau – blynų tešla paruoštą!

7. Į įkaitintą keptuvę pilu šlakelį aliejaus.

8. Dedu po šaukštą tešlos į keptuvę (vienas šaukštas vienas blynas), mano keptuvė 28cm skersmens, todėl vienu metu galiu iškepti 7 blynus.

9. Kepu ~1min vieną pusę blyno – ant vidutinės ugnies – po to blynus apverčiu ir apkepu kitą pusę ~1min ant vidutinės ugnies.

10. Taip iškepu visus blynelius. Iškepiau 35 blynus.

11. Iškeptus blynus galima dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių, bet tai visai nebūtina. Galima iš karto dėti į lėkštę.

12. Blyneliai labai tinka su šviežiomis uogomis ar vaisiais, gardu su grietine, jogurtu ar uogiene!

Skanaus!

Patarimai:

* Maistiniuose kviečių gemaluose yra daug vitaminų, baltymų, angliavandenių, polinesočiųjų riebalų rūgščių. Taip pat juose gausu mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, kalcis, magnis, cinkas, geležis, varis, fosforas ir natris, kurios patekusios į organizmą stiprina imunitetą.

Receptu dalijasi Kristina Naturjevienė


Maisto mėgėja

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai