Ingredientai

tarkuotų cukinijų 1 puodelis
miltų 1 puodelis
kiaušinio 1 vnt.
pieno 0.5 puodelio
cukraus pagal skonį
druskos pagal skonį
aliejaus
pagardų patiekiant
Porcijos: 2
Norint sudominti vaikus sveika mityba, galima juos kuo labiau įtraukti į maisto ruošimą. Pasak nuomonės formuotojos Ievos Mackevičienės, atžalas pratinti „suktis“ virtuvėje rekomenduojama jau nuo trejų metų.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį sudėkite tarkuotas cukinijas, miltus, kiaušinį, druską ir cukrų. Lėtai pildami pieną viską maišykite, kol gausite tirštoką tešlą. Atsižvelgiant į tešlos tirštumą, gali reikti papildomai pieno (jei norite ją paskystinti) arba miltų (jei norite ją patirštinti).

2. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėkite tešlą, ją įdėjus į keptuvę, tešla turėtų lengvai tapti plonais blyneliais. Kepkite blynus ant vidutinės ugnies, leiskite gražiai apskrusti iš abiejų pusių.

3. Patiekite su jūsų ir vaikų mėgstamais priedais – uogomis, uogiene, grietine ar pan.

Receptu dalijasi LIDL.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai