Šiam receptui naudojamas naminis migdolų pienas. Jo pasigaminsite 50 g migdolų pamirkę per naktį, ryte perplovę, suplakę maisto plaktuvu su 250 ml vandens ir perkošę per sietelį. Išspaudos puikiai tiks su uogomis, sveikam užkandžiui ar į įvairius desertus bei kepinius.

Gaminimo eiga

1. Sumaišyti visus tešlos ingredientus. Leisti tešlai pastovėti 10–15 min. Kuo ilgiau pastovės – tuo ji bus tvirtesnė ir lengviau bus kepti blynus.

2. Padalinti tešlą į du dubenėlius ir vieną sumaišyti su neskrudintos kakavos milteliais, o kitą – su vanile.

3. Ant įkaitusio alyvų aliejaus šaukštu formuoti nedidelius blynus. 1 blyneliui – 1 kupinas valg.š. tešlos.

4. Apversti atsargiai plona blynų mentele (tešla trapi).

5. Per sietelį papudruoti kokosų miltais ir patiekti su mėgstamomis uogomis.