Ingredientai

Kokosų miltai 60 g
Kokosų aliejus 1 v. š.
Namų gamybos migdolų pienas 200 ml
Vanduo 60 ml
Dideli kiaušiniai 4 vnt.
Ekologiškas vanilės ekstraktas 0.3 a. š.
Neskrudintos kakavos milteliai 1 v. š.
Stevija (nebūtinai) žiupsnelis
Alyvų aliejus (kepimui) 0.5 a. š.
Porcijos: 4
Šiam receptui naudojamas naminis migdolų pienas. Jo pasigaminsite 50 g migdolų pamirkę per naktį, ryte perplovę, suplakę maisto plaktuvu su 250 ml vandens ir perkošę per sietelį. Išspaudos puikiai tiks su uogomis, sveikam užkandžiui ar į įvairius desertus bei kepinius.

Gaminimo eiga

1. Sumaišyti visus tešlos ingredientus. Leisti tešlai pastovėti 10–15 min. Kuo ilgiau pastovės – tuo ji bus tvirtesnė ir lengviau bus kepti blynus.

2. Padalinti tešlą į du dubenėlius ir vieną sumaišyti su neskrudintos kakavos milteliais, o kitą – su vanile.

3. Ant įkaitusio alyvų aliejaus šaukštu formuoti nedidelius blynus. 1 blyneliui – 1 kupinas valg.š. tešlos.

4. Apversti atsargiai plona blynų mentele (tešla trapi).

5. Per sietelį papudruoti kokosų miltais ir patiekti su mėgstamomis uogomis.

Skanaus!
Tinklaraštis „Kuras kūnui“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Itališki florentinai su vyšniomis
Lengvai paruošiamas
25 min.

Itališki florentinai su vyšniomis

Skanus ir aromatingas pyragas su persikais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Skanus ir aromatingas pyragas su persikais

Crostini su keptais pomidorais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Crostini su keptais pomidorais

Bananinis kremas
Lengvai paruošiamas
10 min.

Bananinis kremas