Ingredientai
Migdolų miltai
60 g
Kokosų miltai
60 g
Kokosų aliejus
1 v. š.
Namų gamybos migdolų pienas
200 ml
Vandens
60 ml
Dideli kiaušiniai
4 vnt.
Ekologiškas vanilės ekstraktas
0.3 a. š.
Neskrudintos kakavos milteliai
1 v. š.
Alyvų aliejus (kepimui)
0.5 a. š.
Porcijos: 4
Šiam receptui naudojamas naminis migdolų pienas. Jo pasigaminsite 50 g migdolų pamirkę per naktį, ryte perplovę, suplakę maisto plaktuvu su 250 ml vandens ir perkošę per sietelį. Išspaudos puikiai tiks su uogomis, sveikam užkandžiui ar į įvairius desertus bei kepinius.
Gaminimo eiga
1. Sumaišyti visus tešlos ingredientus. Leisti tešlai pastovėti 10–15 min. Kuo ilgiau pastovės – tuo ji bus tvirtesnė ir lengviau bus kepti blynus.
2. Padalinti tešlą į du dubenėlius ir vieną sumaišyti su neskrudintos kakavos milteliais, o kitą – su vanile.
3. Ant įkaitusio alyvų aliejaus šaukštu formuoti nedidelius blynus. 1 blyneliui – 1 kupinas valg.š. tešlos.
4. Apversti atsargiai plona blynų mentele (tešla trapi).
5. Per sietelį papudruoti kokosų miltais ir patiekti su mėgstamomis uogomis.