Ingredientai
šaltai rūkytos šoninės
4
vnt.
sviestinės bandelės
1
vnt.
acto
1
v. š.
kiaušinių
2
vnt.
svogūnų laiškų
keletas
Padažui:
kiaušinio trynio
1
vnt.
acto
1
v. š.
Kajeno paprikų
žiupsnelis
garstyčių
1
a. š.
lydyto sviesto
100
g
druskos
žiupsnelis
Porcijos: 2
Paruošti Benedikto kiaušinius tikrai nesudėtinga, o skonis – nuostabus. Kartu su skrudinta bandelės pusele, tai – tobulas pusryčių patiekalas. Benedikto kiaušinis, beje, ir labai sveika.
Gaminimo eiga
1. Į indą sudėkite kiaušinio trynį, actą, Kajeno paprikas, druską, garstyčias ir viską išplakite. Išlydykite sviestą ir nuolat maišant supilkite į kiaušinių masę.
2. Sausoje keptuvėje pakepinkite šaltai rūkytą šoninę, paskrudinkite perpjautą sviestinę bandelę.
3. Į puodą su vandeniu įpilkite šaukštelį acto. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą ir atsargiai po vieną įleiskite kiaušinius, virkite apie 2–3 minutes. Naudodami kiaurasamtį išimkite kiaušinius ant popierinės servetėlės.
4. Ant paskrudintų bandelių sudėkite šoninę, kiaušinius, ant viršaus užpilkite trynio ir sviesto padažo, galiausiai užberkite smulkintų svogūnų laiškų.
Receptų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai