Porcijos: 6
Kiaušiniai „Mimoza“ - tai įdaryti kiaušiniai. Visi esame juos matę ir sutikę, gal net patys esate gaminę. Pamenu, mano vaikystės topas buvo šprotais įdaryti kiaušiniai. Variacijų galima surasti įvairiausių, o šis receptas yra tiesiog tobulas būdas paskutiniams margučiams parodyti tinkamą pagarbą, o jei dar konditeriniu švirkštu minkštą trynį į vidų išleisim, tai bus ir akiai, ir gomuriui malonu.

Gaminimo eiga

Man labai patinka ant jų pakrapinti daigintinių, konkrečiu atveju – daigintų ridikėlių, bet galima ir smulkiai pjaustytų agurkų. Trynius galima pagardinti įvairiais priedais, bet mano skonis vis tiek labiau į žuvies pusę linksta. Tinka ir gerai ištrinti tryniai su majonezu (arba aliejumi ir grietine), taip pat su krienais, citrinos sultimis ir tabasko padažu, o ant viršaus – lašišinių žuvų ikrais.

Kiaušinius išilgai perpjauname pusiau ir atsargiai išimame trynius.

Trynius pertriname per sietelį. Ridikėlių daigus susmulkiname peiliu ir beriame prie trynių.

Į trynių masę beriame prieskonius (ciberžolę, saldžiąją papriką, druskos, juodųjų pipirų) ir sumaišome su majonezu. Masė turi būti kremo konsistencijos, tad jei ji atrodo per tiršta, įdėkite dar šiek tiek majonezo. Paragaukite, ar užtenka prieskonių.

Gautą kremą galime tiesiog arbatiniu šaukšteliu sudėti į baltymus arba tai padaryti pasinaudodami konditeriniu švirkštu – išspausti gėlytes ar kitus raštus.

Prieš patiekiant, įdarytus kiaušinius galite pabarstyti smulkintais ridikėlių daigais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai