Ingredientai

Sviestas puodelis
Cukrus 1 puodelis
Pienas 0.5 puodelio
Migdolų esencija 1 šaukštelis
Migdolų miltai 2 puodeliai
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Rudasis cukrus 1 šaukštas
Cukraus pudra 1 šaukštas
Grietinėlė 5 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Išlydytą sviestą sumaišykite su cukrumi. Maišykite kol cukraus kruopelės ištirps.

Įmuškite kiaušinius, supilkite migdolų ekstraktą ir pieną. Gerai viską išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite migdolų miltus ir kepimo miltelius.

Migdolų mišinį įmaišykite į sviesto ir kiaušinių tešlą. Gerai išmaišykite.

Kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Iki kepimo galo likus 10 minučių, pyrago viršų apiberkite migdolų drožlėmis.

Mažame puode supilkite grietinėlę, suberkite cukrų ir maišant kaitinkite ant mažos ugnies kol ims tirštėti.

Ištraukus pyragą subadykite ir užpilkite grietinėlės ir cukraus sirupo.

Iškeptą pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudrą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Tradicinis Trijų karalių pyragas
Reikia pasistengti
2 val.

Tradicinis Trijų karalių pyragas

Makaronai su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
45 min.

Makaronai su daržovėmis

Grikių apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Grikių apkepas

Aukštaitiški virtiniai
Reikia pasistengti
1 val.

Aukštaitiški virtiniai

Žirnių košė su šonine
Lengvai paruošiamas
2 val.

Žirnių košė su šonine

Šalta agurkų ir jogurto sriuba
Lengvai paruošiamas
20 min.

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai