Ingredientai

Avokado 0.5 vnt.
Kapotų petražolių 3 v. š.
Baltojo acto 2 v. š.
Garstyčių 1 a. š.
Skysto medaus 1 a. š.
Balto vyno acto (arba kito mėgstamo) 1 a. š.
Majonezo 1 a. š.
Vandens 1 v. š.
Druskos
Pipirų
Porcijos: 2
Kuo šviežesnis kiaušinis, tuo jo baltymas glaudžiau prigludęs prie trynio – tokius kiaušinius virti be lukšto yra vieni juokai. Iš patirties man atrodo, kad tie, kurie pradėjo virti tokius kiaušinius, pamėgo juos iškart. Tad jei dar nebandėte, tikrai pabandykite, o prie jų patiekite lęšių ir pomidorų salotų.

Gaminimo eiga

1. Pasiruoškite padažą. Gerai sumaišykite garstyčias, medų, actą, majonezą ir vandenį. Patogiausia tai padaryt elektriniu plaktuvu. Pagardinkite druska, pipirais. Jeigu nenorite padaže naudoti majonezo, pakeiskite jį šaukštu tahinio (sezamo pastos) arba anakardžių sviesto.

2. Pomidorus apliekite verdančiu vandeniu, maždaug po minutės nuliekite juos šaltu vandeniu. Nulupkite odeles, perpjaukite, išimkite sėklas. Minkštimą supjaustykite kubeliais.

3. Avokadą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su pomidorais, virtais lęšiais, kapotomis petražolėmis. Pagardinkite druska pipirais ir sumaišykite.

4. Nedidelį puodą beveik iki pusės užpildykite vandeniu ir užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Supilkite actą. Vanduo negali labai stipriai virti, turi tik burbuliukai palengva kilti nuo puodo dugno į viršų.

5. Kiaušinius po vieną įmuškite į samčio formos kavos puodelį ir palengva įleiskite į virsnojantį vandenį. Virkite kiaušinius apie 3–4 minutes, kol baltymas sukietės. Atsargiai iškelkite juos kiaurasamčiu ir padėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų vanduo.

6. Dėkite kiaušinius ant pomidorų ir lęšių salotų ir mėgaukitės jais su padažu.

Skanaus!
Tinklaraštis „Duok druskos“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai