Tai vienas skanesnių „Lidl“ ambasadoriaus Vytaro Radzevičiaus mėgstamų receptų šventėms – baravykų užtepėlė, kurią lengva paruošti ir kur puikiai dera prie Velykų pažibos – kiaušinių. Baravykų užtepėlę patiekite su skrudinta duona, trapučiais, pjaustytomis daržovėmis, kitais užkandžiais.

Gaminimo eiga

  • Iš pradžių susmulkinkite svogūną bei česnaką.

  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite pjaustytus baravykus ir kepkite, kol išgaruos skystis bei apskrus grybai. Galiausiai, sudėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite dar 1–2 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

  • Masei atvėsus, sudėkite ją į maisto trintuvą. Kartu įdėkite kreminio sūrio, įberkite druskos, pipirų, įpilkite citrinos sulčių. Sutrinkite viską iki vientisos masės.

  • Patiekite baravykų užtepėlę su skrudinta duona, trapučiais, pjaustytomis daržovėmis, kitais užkandžiais. Papuoškite užtepėlę petražolių lapeliais, kitais žalumynais.