Ingredientai
Gaminimo eiga
Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus. Pieną pašildykite ir sumaišykite su mielėmis. Suberkite pusę kiekio miltų, išmaišykite, apibarstykite miltais ir pastatykite dubenį šiltai (galima virš puodo su šiltu vandeniu), uždengę švariu rankšluostuku.
Po valandos tešlą išmaišykite, suberkite likusius miltus, druską, su cukrumi ištrintus kiaušinių trynius. Gerai išminkykite. Pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Dubenį uždenkite ir vėl pastatykite šiltai, kad pakiltų.
Kol tešla kyla, pasiruoškite įdarą. Nulupkite ir gabaliukais supjaustykite obuolius. Apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstykite cukrumi ir cinamonu, gerai išmaišykite.
Po valandėlės tešlą suskirstykite dalimis ir iškočiokite maždaug 5 mm storio lakštus. Supjaustykite vienodo dydžio gabalais. Ant kiekvieno gabaliuko dėkite po šaukštą ar daugiau obuolių, gražiai suvyniokite kraštelius, kad matytųsi įdaras, ir dėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kiaušinio trynį išsukite su pienu ir patepkite bandeles. Kepkite maždaug 20 min 170 laipsnių orkaitėje. Iškepusias apibarstykite cukraus pudra. Labai gardu su pienu ar kava.